20240701_135916

Stichting Leergeld nu ook actief voor kinderen in Baarle-Nassau

Vanaf 1 juli 2024 is de vrijwilligersorganisatie stichting Leergeld ook actief in Baarle-Nassau. Stichting Leergeld helpt kinderen uit gezinnen met geldzorgen. Ze zorgen ervoor dat deze kinderen dezelfde kansen hebben als hun leeftijdsgenoten.

Via Leergeld, die haar activiteiten lokaal heeft georganiseerd, kunnen verschillende zaken op het gebied van onderwijs, sport, cultuur en welzijn voor kinderen worden aangevraagd. Denk daarbij aan schoolspullen, een laptop voor schoolwerk of een fiets. Maar ook muziek- en danslessen, gymkleding en de contributie voor een sportclub behoren tot de mogelijkheden omdat zij ook meteen doorverwijzen naar het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Zo kunnen deze kinderen zowel binnen de school als met buitenschoolse activiteiten gewoon meedoen en hoeven zij niet aan de zijlijn te blijven staan. Wethouder Janneke van de Laak en directeur Paul Oomen bekrachtigden maandag op feestelijke wijze de start van de nieuwe samenwerking tussen de gemeente en de stichting Leergeld West-Brabant Oost.

Aanbevelingen uit armoedeonderzoek

Vorig jaar is er in de gemeente Baarle-Nassau een onderzoek uitgevoerd naar de ervaringen met het armoedebeleid en het bereik daarvan. Hier zijn verschillende acties en aanbevelingen uitgekomen. Het laten starten van de stichting Leergeld in Baarle-Nassau sluit goed aan bij de verbetermaatregelen.

Directeur Paul Oomen: “Op deze manier kunnen we direct en dichtbij gezinnen en kinderen met financiële zorgen, ondersteuning bieden. Dit draagt bij aan de bestaanszekerheid van en de kansengelijkheid voor deze gezinnen.” Wethouder Van de Laak “Alle kinderen verdienen een goede start en moeten kunnen meedoen, ondanks de financiële situatie van hun ouders.”

Leergeld doet meer dan enkel het verstrekken van voorzieningen voor kinderen. De medewerkers van de leergeldstichting, meestal vrijwilligers, hebben uitgebreid persoonlijk contact met de gezinnen die financiële zorgen hebben. Ook kunnen de ouders, waar nodig, direct doorverwezen worden naar hulp en ondersteuning richting een structurele aanpak van de problemen, zoals schuldhulpverlening, het budgetcafé en ons dorpsteam.

Deel dit bericht

Reacties zijn gesloten.