Stichting Leergeld is een particuliere regionale vrijwilligersorganisatie. Ouders kunnen bij Leergeld een aanvraag doen voor een ondersteuning aan hun kinderen. Dat zijn kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar, die vanwege gebrek aan financiële middelen binnen het gezin, niet mee kunnen doen met hun leeftijdgenootjes. Wij werken in de gemeente Altena, Dongen, Drimmelen, Geertruidenberg, Gilze & Rijen en Oosterhout.
Wat doet Leergeld?
Leergeld helpt – als laatste vangnet – kinderen, zodat ze kunnen meedoen. Leergeld maakt het mogelijk dat kinderen mee kunnen doen door de kosten (of een gedeelte daarvan) direct te betalen aan de school, de club of de leverancier van spullen. Ouders doen via de website een aanvraag bij Leergeld en een Leergeld vrijwilliger gaat daarna bij de ouders thuis op bezoek.
Wat kan jij daaraan bijdragen?
De Regiocoördinator is het gezicht en aanspreekpunt van Leergeld in de gemeente Oosterhout. Je onderhoudt contacten met beleidsmedewerkers van gemeenten, met verenigingen, instellingen en scholen om Leergeld en vooral wat Leergeld doet bij iedereen onder de aandacht te brengen. Je zoekt naar mogelijkheden voor samenwerking en sponsoring.
Wat mag je als vrijwilliger verwachten?
− Een prettige werkomgeving in een gezellig team van mensen met uiteenlopende achtergrond met hetzelfde idee: kinderen te helpen die (tijdelijk) niet zonder een steuntje in de rug kunnen.
− Voldoening als je mooie resultaten hebt geboekt.
− Deskundigheidsbevordering, zodat je je taken goed kan uitvoeren.
− Indien gewenst een door de belastingdienst toegestane vrijwilligersvergoeding.
Welke uitdagingen kom je in de functie tegen?
− Je geeft voorlichting aan verwijzers, mogelijke sponsoren en lokale overheid over Leergeld in relatie tot de effecten van armoede op kinderen.
− Je bent betrokken bij sponsoractiviteiten.
− Je verzorgt, in samenwerking met de gemeente, informatie om te komen tot een Sociale kaart en de taken die daaruit voortvloeien.
− Je voert projecten in je regio uit en houd je op de hoogte van de voorzieningen in je regio.
− Je informeert regelmatig de collega Regiocoördinatoren en directie over de dagelijkse praktijk in het werkveld.
− Je bent verantwoordelijk voor het verspreiden van foldermateriaal binnen de regio.
Wat verwachten wij van jou?
− Enthousiasme om iets voor een andere te willen betekenen.
− Zelfstandig kunnen werken en nauwkeurig in afspraken maken.
− Netwerken en enigszins bekend in de gemeente Oosterhout.
− Voor enige tijd je willen binden aan Leergeld West-Brabant Oost.
Voel je je aangesproken voor de functie Regiocoördinator? Stuur dan een e-mail met een korte motivatie en je cv naar paul.oomen@leergeldwbo.nl